IZBERITE STOJNICO


Pozdravljeni na tretjem Festivalu znanosti, s katerim želimo mladim in zainteresirani javnosti omogočiti vpogled v področja, kjer se mnogo dogaja, a ni vedno dostopno širši javnosti.

Poglejmo v vesolje in se srečajmo z robotko Vito, spoznajte prihodnost dela skozi sodobne blockchain tehnologije, spoznajte, kakšna bodo delovna mesta v prihodnosti, poglejte, kako lahko surfamo po pločniku, seznanite se z izredno bogato raziskovalno dejavnostjo dijakov na srednjih šolah, spoznajte, kako z lasersko tehnologijo kontrolirajo izdelavo helikopterjev, kakšen je didaktični pripomoček za učenje o obnovljivih virih energije, kako je nastal nanosatelit Trisat in še mnogo drugega zanimivega dogajanja, ki ga ne vidimo vsak dan, a je del vsakdana.

Te in še druge nadvse zanimive vsebine na Festivalu znanosti lahko Vam mladim omogočijo tudi orientacijo pri izbiri nadaljnjega šolanja in izbire poklica s področja naravoslovja.

Tanja Jakopič Rojec, direktorica Centra eksperimentov Maribor

 

Spoštovani obiskovalci Festivala znanosti, cenjeni mlade nadobudnice in mladi nadobudneži.

Dobrodošli na Festivalu znanosti.Mestna občina Maribor že tretje leto zapored podpira Festival znanosti. Zanimanje za znanost ni samoumevno, čeravno je povezano z našimi najbolj plemenitimi sposobnostmi za preseganje meja, doseganje objektivne presoje, za metodično spoznavanje.

Verjetno žene zanimanje za znanost nekaj predznanstvenega; nekaj, kar si delimo ne glede na interesne, kulturne, politične in celo znanstvene usmeritve. Zato menim, da je v izvoru našega znanstvenega zanimanja nekaj, kar nas v resnici povezuje.

Znanost najbolje uspeva tam, kjer ljudje stopijo skupaj, kjer vsak nesebično prispeva v dobro vseh in tudi sebe, saj je del celote. Zato si želim, da v Mariboru uspeva znanstvena skupnost, ki živi v simbiozi z lokalno skupnostjo kot celoto znanstvenega in ostalega življenja na tem območju.

Vnesite torej v znanost vsak sebe, svoja osnovna, najbolj pristna zanimanja. Dosezite skozi njo vse, kar je mogoče. Naj bo znanost vesela znanost, polna vaše radosti do življenja. Prepričan sem, da boste s to radostjo in z ohranitvijo čuta za skupnost dosegli tudi vse ostalo, kar si v življenju želite.

V duhu latinskega izreka »per aspera ad astra« – po trnju do zvezd :)

Dr. Samo Peter Medved Podžupan Mestna občina Maribor

Spoštovani,

hvala za vaš obisk letošnje izvedbe Festivala znanosti. Prosimo vas, da si vzamete še minuto in izpolnite našo anketo zadovoljstva, da bomo naslednje leto lahko pripravili še boljši dogodek.

ANKETA…

Hvala za sodelovanje.